Jonasfj.dk/Blog
A blog by Jonas Finnemann Jensen


August 23, 2006
Ny mobil – GCalSync
Filed under: Computer,Dansk by jonasfj at 9:55 pm

Nokia6131Så har jeg endelig fået mig en ny mobiltelefon, min gamle 3510 var ved at være lidt slidt. I dag har jeg nemlig købt en Nokia 6131, det er en lille fin klap telefon med 1,3M pixel kamera. Med det hele, jeg har lige bestilt et 1 GiB MicroSD card til den, så jeg har noget plads at gøre med.

Jeg har også forsøgt at kører GCalSync op på den, GCalSync er et Java (J2ME) program til at synkronisere mobiltelefonens kalender med Google Calendar. Desvære har GCalSync nogle problemer med understøttelsen for Symbian series 40, hvilket betyder at det ikke er lykkes mig at logge ind og benytte GData API til syncronisering. Men GCalSync kan heldigvis benytte både public og private xml-feed, fra Google Calendar.

Det er forholdsvist nemt, man skal bare lige vide hvordan man gør. Hvis ikke du kan få din mobil til at logge ind på GData API, med dit brugernavn og adgangskode. Skal du istedet slette brugernavn og adgangskode fra instillingerne i GCalSync og skrive adresse til dit private Google Calendar feed. Denne adresse ender på “basic”, der skal istedet stå “full” ellers går der noget galt med datoer og tidspunkter (Hvis du har andre problemer så kig på Google Groups).

2 Comments »

  1. I have a problem with Gcalsync on my 6131 too. I get the message:
    “Synchronization failed due to java.lang.IllegalargumentExeption:Invalid port”, when I trying to sync. Are you as well? I don’t think the problem lies in undersupport for S40. Instead the problem is that (I think) you need a true connectionpoint to internet (no proxies on the way). I think this could be fixed if gcalsync gets better connection-linking. On some nokias you can disable proxying, but you can’t on 6131 it seems 🙁

    Comment by Swedish — September 1, 2006 @ 2:04 pm

  2. Yes, it is infact the very same problem I have… And we’re not the only ones http://groups.google.com/group/gcalsync/browse_thread/thread/bc080a147288655b or just search groups.google.com/group/gcalsync for “invalid port”…
    I don’t know Java or J2ME enought to try and patch it, but if you ever find a solution please let me know…

    Comment by Jonas Finnemann Jensen — September 1, 2006 @ 4:03 pm

Leave a comment