Jonasfj.dk/Blog
A blog by Jonas Finnemann Jensen


September 7, 2006
The Not So Short Introduction to LaTeX
Filed under: Computer,Dansk by jonasfj at 7:04 pm

LaTeX eksempel For godt et halvt års tid siden, installerede jeg LaTeX på min wiki. Jeg lærte hurtigt grundlæggende LaTeX kommandoer til lave simple formler. Forleden da jeg kiggede lidt på det folk kalder internettet, faldt jeg så over en bog der hed: “The Not So Short Introduction to LaTeX“. Nu har jeg så tygget mig igennem det meste af den, og den kan klart anbefales.

Bogen giver en god start på LaTeX til andet end bare formler. Og selvom LaTeX er gammelt, til tider en smule besværligt, er det et godt system at skrive afleveringer i. Bogen er ikke en total gennem gang af LaTeX, og man mangler stadig nogle enkelte ting for at kunne skrive avancerede matrix notationer. Men den giver en god start og man får godt fat i konceptet, man kan også læse den forholdsvis hurtigt, ca. 2-3 timer.

Så hvis du går med en lille drøm om at lære LaTeX så kan “The Not So Short Introduction to LaTeX” downloades frit fra: http://www.ctan.org/tex-archive/info/lshort/english/

Leave a comment