Jonasfj.dk/Blog
A blog by Jonas Finnemann Jensen


October 15, 2006
Leg Aiglx/Beryl (Ubuntu/dapper)
Filed under: Computer,Dansk,Linux by jonasfj at 4:56 pm

AiglxEfter planen skulle Ubuntu 6.10 udkomme i løbet at oktober, en af de store tilføjelser vil være Aiglx… Efter at have det en lille videodigg.com den anden dag besluttede jeg mig for at det var tid til at prøve lidt compositing igen.

Jeg har tidligere prøvet Xgl/Compiz under OpenSuSE 10.1, men stabiliteten var langt fra tilfredstillende. Lige pludselig ville f.eks. dropdown menuerne holde op med at virke. Desuden var ydelsen under Xgl ikke alt for fantastisk med mit Intel i915…

Når men installationen var forholdsvis let: Wiki.Beryl-Project.org/…, men lad være med at kopier direkte fra browseren, deres eksempel benytter et quote lign. som ikke virker i /etx/X11/xorg.conf så skriv af manuelt i stedet for at kopiere, ellers kommer du til at fixe det i kommandolinjen bag efter.

Aiglx og Beryl er slet ikke så buggy som det Xgl og compiz jeg prøvede for snart et halvt år siden. Der er lidt problemer med dvale/suspend/hibernate som overhovedet ikke virker, men et kig på ubuntu forums og der har man en fin løsning: UbuntuForums.org/…

Men jeg synes nu stadig 3d effekterne har lidt barndoms sygdomme, men mon ikke de går over med alderen.

Leave a comment