Jonasfj.dk/Blog
A blog by Jonas Finnemann Jensen


May 26, 2007
CMS3 – Mit afsluttende projekt i Programming C
Filed under: Computer,Dansk,School by jonasfj at 9:17 pm

Nu er jeg snart færdig med mit andet år på HTX, og afslutter dermed programmering C, altså som fag på HTX. Vi kunne skrive vores afsluttende projekt i enten php eller delphi, og da delphi i mine øjne er noget forældet Windows orienteret skidt, valgte jeg selvfølgelig at arbejde med php. Da jeg ikke lige stod med idéen til en genial web applikation bestemte jeg mig for at lave et simpelt CMS system.

Package builder for CMS3CMS3 control centerGallery editor.An image in gallery

gallerylisthelploginfailplainhtmleditor

plainhtmlfrontverifybrokenverifypluginwiki

wikieditwikihistorywikirevision

Dette blev til CMS3 med en web 2.0 backend, hvor alle features skal installere som plugins. Plugins installeres fra pakker, som kan verificeres med digital signatur både før og efter installation (Til dette formål benyttede jeg GPG). CMS3 er overordnet set færdigt, der er nogle små ting som kunne virke bedre og laves mere fornuftigt, f.eks. er der ingen forhindringer mod SQL injections. Oprindeligt var det meningen af systemet også skulle have en web 3.0 frontend. Men dette blev for komplekst og havde ikke ret meget med programmering i php at gøre, så jeg valgte at nøjes med en XML/XSL template, ved siden af HTML templaten.

Det har været et rimeligt omfattende projekt, som dog er blevet nogenlunde veldokumenteret og har fået en fin rapport. Selvom rapporten formentlig består af en masse ævl, stave fejl og dårlige formuleringer. Men da jeg ikke rigtigt har noget at bruge systemet til, kan jeg jo ligeså godt frigive det, under GNU GPL. Hvilket jeg hermed vil gøre: download kildekode, dokumentation og rapport. Så ved jeg ikke om der findes nogen som kan bruge det til noget. Hvis du vil vide mere, kan du finde en lidt grundigere synopsis i docs biblioteket på den tarball, du kan downloade. Det skal lige siges at systemet ikke er under udvikling mere, så denne release er kun for folk som vil lege lidt. Alt leg med systemet er på eget ansvar, men man er selvfølgelig velkommen til at sende mig en mail hvis man får problemer, det kan ske jeg kan hjælpe…

Leave a comment