Jonasfj.dk/Blog
A blog by Jonas Finnemann Jensen


July 14, 2007
“Der var engang” – Børnesommerlejr 2007
Filed under: Dansk,Personal by jonasfj at 9:01 pm

“Der var engang” da jeg kom hjem fra børnesommerlejr, hvor jeg lovede at komme igen året efter, som sagt så gjort. Jeg er nemlig lige kommet hjem fra Kfum-kfuk distrikt midt-jyllands børnesommerlejr, der i 2007 stod i eventyrets tegn. Jeg har tidligere været med som både deltager, ung-leder og leder, år var jeg så med som leder igen.

Jeg deltog selvfølgelig i planlægningen af hike for 5-6 kl. igen. I år var vi noget bedre forberedt, så der var ikke så meget der skulle besluttes natten forinden. Det gik også meget godt, selvom vi havde en smule regnvejr. Jeg stod på post ved landevejspiraternes certificerings kontor, her havde jeg et bord med 2 baljer fyldt med beskidt vand (havregrun, tapetklister og madkulør). Ungerne skulle så gætte. hvilke ting der lå i baljerne ved at stikke hånden derned. I den første balje var der bl.a. sten, halv opløste vingummier, et anhængertræk, et internationalt studiekort, mønter og selvfølgelig en kfum-kfuk tandbørste. I den anden balje havde vi monteret en dyrlæge handske i bunden, og under bordet lå der så en ungleder med hånden oppe i baljen. Og der var ikke en der ikke skreg da de fik fat i hånden 🙂 Hele piratcertificerings processen blev selvfølgelig dokumenteret på video, og jeg regner med at de komme på nettet, sammen med resten af video klippene fra lejren, når engang det er redigeret færdigt.

Mine unger fra børnesommerlejr 2007I år var jeg sammen med to andre leder for nogle 5-6 kl. piger og to 5-6 kl. drenge, faktisk havde jeg haft 2 af pigerne året før så det var meget hyggeligt. Ungerne (se billedet) opførte sig meget pænt og vandt faktisk lejrens pris for pæneste telte. Og hvis en af dem tilfældigvis skulle finde frem til denne post, kan jeg da også godt offentliggøre at de fik fleste point på hike; i hvert fald hvis jeg suverænt bestemmer hvordan man udregner gennemsnittet 🙂

Når ja, men det ender jo sikkert med at jeg tager på børnesommerlejr igen næste år… Ellers var der i hvert fald engang…

2 Comments »

  1. […] Senere var vi på hike, det startede for mit vedkommende ved at jeg faldt i søvn i en grøft på en post på vej til overnatningen, der sov jeg så under middags solen og blev godt solbrændt. Ved min post legede vi kims leg med kikkert, hvilket faktisk var vældigt underholdende. Den mærkeligste post i år, som dog ikke var nær så sej som den vi havde sidste år, gik ud på at ungerne skulle løbe stafet og spise flødeboller undervejs. Flødeboller os ledere havde brugt natten forinden til at fylde med majonæse. Vi serverede selvfølge de overskydende flødeboller sammen med køkken tanternes lagkage til lederhygge den efterfølgende aften; hvilket bestemt var hele besværet med at fylde flødebollerne værd! Sidst men ikke mindst, skal det da med hensyn til hiken siges at der blev født en kalv på gården hvor vi overnattede. Jeg var heldigvis ikke med til at overvære det, men da ungerne fik lov at navngive kalven kom den efter sigende til at hedder Jonas, da det var det værste navn ungerne kunne komme i tanke om Personligt har jeg også lidt ondt af kalven, specielt fordi det var en hun-kalv… […]

    Pingback by Jopsen.dk/blog » Bøllebob - Børnesommelejr 2008 — July 8, 2008 @ 9:54 pm

  2. […] vældigt underholdende. Den mærkeligste post i år, som dog ikke var nær så sej som den vi havde sidste år, gik ud på at ungerne skulle løbe stafet og spise flødeboller undervejs. Flødeboller os ledere […]

    Pingback by Jopsen.dk/blog — July 3, 2010 @ 7:42 am

Leave a comment